Bisiklet Şehrinin Bilgeleri Pedal Çevirdi

Bisiklet konusunda Türkiye’ye örnek uygulamalarıyla öne çıkan ve 604 kilometreyle Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri Konya'da, Konya Büyükşehir Belediyesi, çocukların bisikletle okula gidiş yollarını güvenli hale getirmek ve bisiklet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle “Güvenli Okul Yolları Projesi” başlatmıştı. Proje, yaz tatilinde Bilgehanelerimizde eğitim alan öğrencilerimiz için de uygulanmaya başladı.

İbn-i Sina, Ereğli, Lâdik ve Yavuz Sultan Selim Bilgehanelerimizde öğrencilerimizin bisikletleriyle evlerine ve Bilgehanelere güvenle ulaşım sağlamaları için “Güvenli Sürüş Etkinliği” gerçekleştirdik.

İlk olarak bisiklet kullanma ve bisikletin faydaları konusunda bilgilendirilen öğrenciler, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri eşliğinde güvenli bisiklet sürüşü gerçekleştirdi. Etkinlikten memnun kalan öğrenciler Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.